Kapcsolódó alrendszer

Okos kormányzás

Bécsi Szociális Város

Bécsi Szociális Város projekt a társadalmi innováció egyik platformja. A projekteket és kezdeményezéseket a következő öt cselekvési területen indítják el és támogatják: a kapcsolatteremtés, közösség, oktatás, fenntarthatóság és a kommunikáció. A Bécsi Szociális Város munkája főleg új projektek elindítására irányul, amelyek javítják a meglévő projektek és kezdeményezések hálózatba szervezését a bécsi szociális élet színterén.

Okos Kalasatama kikötő

Kalasatama Helsinki központi elhelyezkedésű régi kikötőnegyede, melyet kísérleti területként alakítanak smart városrésszé szoros együttműködésben a helyi lakosokkal, vállalkozásokkal, hivatalokkal és a városi élet más résztvevőivel. A fő cél, hogy a negyed olyan okosan gazdálkodjon az erőforrásaival, hogy az itt élők napi egy órával több szabadidőt nyerjenek.

International.kk.dk - Befogadó Koppenhága

Koppenhága  Amszterdam ‘iamsterdam’ platformjához hasonlóan létrehozott egy külön online kommunikciós felületet a városlakók és a városba látogatók informálására. Az internationall.kk.dk  kifejezetten az új lakosok számára készült honlap, mely a város infrastruktúráját jeleníti meg és teszi könnyen elérhetővé bárki számára, a következő kategóriákra bontva: élet (live), munka (work), tanulmányok (study), üzleti világ (business) és beköltözés (moving to).

Amsterdam Free Wifi

A turisták és látogatók egyre növekvő számára való tekintettel Amszterdam városa a helyi cégekkel és kommunikációs szolgáltatóval összefogva kiépítette ingyenes wifi szolgáltatását. Az infrastruktúra gyors kiépítése meglévő internetkábelekre kötött wifiantennák rendszerével történt.

IBM Cúram (szociális és családügyi rendszermenedzsment)

A Cúram szoftvercsomag a szociális és családügyi területek szereplőinek kínál hatékony, ügyfélbarát megoldásokat. Segítségével a különböző állami, önkormányzati szervezetek kommunikációja hatékonyabbá tehető, és az ügyfelek teljes életét végigkövető, egyéni szükségleteiknek megfelelő programok menedzselhetőek. A megoldás több modulból áll (egészségügy, család, nyugdíj, munkanélküliség, rokkantság,  szociális ügyek), melyek igény szerint építhetők össze egy rendszerré.

T-City CityPass - Biztonságos szórakozóhely

Biztonságos szórakozóhely az Intelligens Közösségi Kártyarendszer alapját képező RFID-alapú kártyára épül. A kártyán lévő adatok ellenőrzését egy NFC-képes okostelefonhoz közelítve olvashatják le. A lekérdezhető adatok köre szabályozható, így például a szórakozóhely más információkat kaphat a kártya tulajdonosáról, mint a rendőrség, a polgárőrség vagy belépőkártyaként használva akár az oktatási intézmény, vagy munkahely. 

T-City CityPass - Integrált Iskolai Információs Rendszer

Az iskolában minden, a rendszer teszteléséhez csatlakozott diák kapott egy úgynevezett Sulikártyát, amely egy RFID technológiával működő azonosító plasztikkártya. A be- és kilépés a belépőkártya segítségével az iskola bejáratánál felszerelt forgóvillás kapukon keresztül történik, így jelentősen csökkenthető az illetéktelen belépések száma és jelentősen növelhető a diákok, valamint az iskola eszközeinek biztonsága.

T-City CityPass - intelligens közösségi kártyarendszer

A Magyar Telekom Közösségi Kártyarendszere egy sokoldalú, biztonságos és hosszú távon is modernnek számító adathordozó. A chipes plasztikkártya (RFID) vagy a mobiltelefonba integrált chip (NFC) lehetővé teszi a helyi lakosoknak, turistáknak vagy éppen a városban tanuló diákoknak a különféle közösségi szolgáltatások (például közlekedés, közigazgatás, beléptetés, szurkolói kártya stb.) egyszerű és praktikus igénybevételét.

T-City MobilVáros

A városba látogató vendégek számára vonzó és kényelmes megoldást jelent a minden lényeges turisztikai információt összefoglaló alkalmazás, a helyi lakosság számára pedig a közösségi élet motorjává válhat a naprakész tartalmakkal szolgáló csatorna. Városi szolgáltatások: az önkormányzat vagy más intézmények által nyújtott szolgáltatások, hivatalok felsorolása, elérhetőséggel, ügyfélfogadási időkkel.

T-City Szolnok

A T-City a Magyar Telekom és Szolnok megyei jogú város közös, többéves fejlesztési és innovációs programja. 2009-ben indult el azzal a céllal, hogy a szolnokiak a legkorszerűbb távközlési, informatikai és tartalmi szolgáltatásokat próbálhassák ki, tesztelhessék. A programban részt vevő lakosok, intézmények és önkormányzati szervezetek tapasztalataikkal, visszajelzéseikkel járulnak hozzá a piaci bevezetés előtt a szolgáltatások tökéletesítéséhez.