India okos város küldetése

Az indiai okos város misszió célja olyan indiai városok támogatása, amelyek megteremtik az alapvető infrastruktúrát, megfelelő életminőséget, tiszta és fenntartható környezetet és intelligens megoldások alkalmazását a városlakók számára. A hangsúlyt a fenntartható és inkluzív fejlődésre összpontosítják. Olyan modelleket, projekteket szeretnének létrehozni, amelyek megismételhetők, példaként és katalizátorként szolgálhatnak más települések fejlesztéséhez az ország többi területén is.

Waymo

A Waymo projekt célja, hogy egy biztonságos és egy teljesen önvezető technológiára épített új közlekedési módot hozzanak létre. Az önvezető járművek ígéretes lehetőségek a közúti közlekedés biztonságosabbá tételéhez, és több millió ember számára kínálhatnak új mobilitási lehetőségeket. A technológiát a világ leghosszabb és legnehezebb vezetési pályáin tesztelték, több mint 16 millió kilométeren tesztelték közúton és több mint 11 milliárd kilométeren különböző szimulációkban. Ez több száz é

Közösségileg összekapcsolt és automatizált parkolás Németországban

Különösen a nagyvárosokban a mai napig probléma a szabad parkolóhelyek keresése. A jövőbeni parkolókeresések időtartamának lerövidítése érdekében a Bosch olyan megoldásokat fejlesztett ki, amelyek hasznos információkkal szolgálnak a járművezetőknek az elérhető parkolóhelyekről. Az innovatív parkolási lehetőség segít a parkolóhelyek gyors felkutatásában. A szenzorok és a kihelyezett hardverek segítségével a járművek azonosítják a szabad parkolóhelyeket, amint elhaladnak mellette. A parkolást keresõ vezetõk a közössé

Strøget gyalogosbarát városrész

Az 1960-as évekre a megnövekedett autóforgalom miatt használhatatlanná váltak Koppenhága belső, szűk történelmi utcái. A városvezetés 1962-ben úgy döntött, kísérleti jelleggel lezárja a keleti városrészben a Frederiksberggade és Kongens Nytorv közötti utcák egy részét a gépjárműforgalom elől. A kétéves tesztperiódus annyira jól sikerült – tisztább levegő, csendesebb környék, autómentes, gyalogosbarát közlekedés, elégedett helyi lakosok és látogatók –, hogy a tesztidőszakot követően állandó jelleggel, további utcákat és tereket bevonva korlátozták a belvárosban az autóforgalmat.

Digitális Városkártya

Helsinki városa 2009 és 2012 között sikeresen tesztelte a digitális városkártya bevezetését. A kártyát közlekedési, egészségügyi és könyvtári szolgáltatások igénybevételénél lehetett használni, és NFC technológiával is ellátták. A tesztidőszak alatt azt is vizsgálták, mennyire zökkenőmentes a szolgáltatások igénybevételénél a különböző önkormányzati szervek közötti kommunikáció és adatszolgáltatás. A teszt sikeresen lezárult, azonban a város úgy látja, a mobil technológia hamarosan kiszorítja a kártyákat, így bevezetésére ebben a formában nem került sor.

Intelligens városi logisztika Ausztriában

Az intelligens városi logisztika kezdeményezés célja egy olyan osztrák platform létrehozása, amely támogatja és fellendíti az intelligens megoldások terjedését a városi logisztika területén. A platform további szándék az, hogy az érdekelt felek alaposabban megismerjék a témát, elfogadtassák az innovatív technológiákat, együttműködési folyamatokat indítsanak, és ösztönözzék a pilot projektek létrejöttét. Körülbelül 57 000 projektre 600 millió eurót különítettek el 2013-tól az éghajlatvédelem és a fenntartható energia támogatására.

VOR AnachB - osztrák közlekedési applikáció

A VOR AnachB egy osztrák, okostelefonon elérhető közlekedési és intermodális útvonaltervező. A rendszerben, hogy eljussunk A-ból B-be, össze lehet kötni Ausztrián belül a közösségi közlekedést, az autós, kerékpáros és a gyalogos közlekedéseket. Egy közös adatbázisból dolgozva, a forgalmi helyzetet és a parkolóhely keresési idejét is beleszámítva, valós utazási idő számítást és összehasonlítást tud megadni a rendszer az összes közlekedési lehetőségre vonatkozóan.

Osztrák elertomos mobilitási platform

Az osztrák 'Mobile Power' platformot 2009-ben alapították az elektromos mobilitás előmozdítására. A különböző ipari ágazatok szakértői hozzájárulnak a járműipar, az infrastruktúra és az energetikai fejlesztésekhez. Céljuk, hogy összekapcsolják a politikai és üzleti élet releváns szereplőit, és közösen gondolkozzanak az elektromos mobilitás lehetőségeiről Ausztriában.

Walkonomics (zöld gyalogos navigáció)

Okostelefon applikáció, amely segít a felhasználónak kiválasztani a legzöldebb utat a kiindulási és célállomás között. A felhasználó egy csuszka segítségével választhat a leggyorsabb útvonal és a legzöldebb környezet között. Jelenleg hét város vesz részt a programban. Az applikáció az önkormányzatok nyílt adatbázisai, légifotók és az OpenStreetmap segítségével ad útvonaljavaslatokat. A fejlesztés a gyalogos közlekedés új dimenzióját nyitja meg a felhasználók számára, és támpontot adhat a városok zöld tengelyeinek és folyosóinak tervezéséhez is.